این مقاله به دلایلی می پردازد که چرا فیلتراسیون صنعتی برای بسیاری از تاسیسات تولیدی و فرآیندهای صنعتی که در آنها عمل می کنند بسیار مهم است. از داروسازی گرفته تا فرآوری مواد غذایی و صنایع تولید برق، تجهیزات تخصصی (پمپ‌های خلاء، دمنده‌ها، کمپرسورها، مجموعه‌های ژن و غیره) باید محافظت شوند تا حداکثر زمان کار و خروجی‌های با کیفیت بالا تضمین شود.

1-موارد استفاده برای سیستم های تصفیه صنعتی

طبق گزارش آژانس حفاظت از محیط زیست، هوای داخل ساختمان ها و سازه ها معمولا دو تا پنج برابر بیشتر از هوای بیرون آلوده است. سطح آلودگی هوا در ساختمان‌های صنعتی، به‌ویژه برای کارخانه‌های تولیدی یا تأسیسات فرآوری شیمیایی، می‌تواند حتی بیشتر باشد. علاوه بر این، از فرآیند تولید، مانند ذرات گرد و غبار، آئروسل‌های غبار روغن و بخارات متراکم شده، می‌تواند در داخل و خارج از تجهیزات انباشته و منجر به مشکلاتی در کیفیت فرآیند، نگهداری تجهیزات و ایمنی محل کار می‌شود.

فیلتراسیون صنعتی شامل حذف ذرات آلوده از هوا و سایر گازها است. بسیاری از فرآیندهای صنعتی نه تنها برای محافظت از تجهیزات، بلکه برای محافظت از محیط کار نیز به سیستم های فیلتراسیون و جداسازی هوا نیاز دارند.

بنابراین، هدف از فیلتراسیون چیست و چرا فیلتراسیون برای کاربردهای صنعتی مهم است؟

رایج ترین کاربردهای فیلتراسیون عبارتند از:

  • محافظت از تجهیزات در برابر جذب آلاینده های مضر
  • حذف آلاینده ها برای تصفیه هوا و جریان گاز
  • حفاظت از پرسنل و محیط کار
  • جداسازی و ایزوله کردن محصول نهایی از جریان هوا

اجازه دهید در مورد هر یک از این کاربردها برای فیلتراسیون صنعتی به تفصیل بحث کنیم.

  • محافظت از تجهیزات در برابر بلعیدن آلاینده های مضر

محافظت از تجهیزات

آلاینده هایی که در طول فرآیند تولید وجود دارند می توانند برای تجهیزات بسیار آسیب رسان باشند. یکی از مهمترین نقش های فیلتراسیون صنعتی، جذب و حذف این آلاینده ها و مهار آنها برای حذف و دفع مناسب است.

به عنوان مثال، پمپ‌های خلاء معمولاً در تولید دارو برای حذف رطوبت از محصول و ایجاد یک ماده پودری استفاده می‌شوند. در طی این فرآیند، مقداری از رطوبت ویا ذرات پودر ممکن است به جریان هوا اضافه شده و به پمپ خلاء راه یابند. این باقی مانده در نهایت می تواند تجهیزات را آلوده کرده و به اجزای چرخان آسیب برساند. در این مثال، از یک جداکننده مایع و یک فیلتر ذرات برای محافظت از پمپ خلاء در برابر مایعات و ذرات استفاده می شود.

فرآیند تولید می تواند بخارات و ذرات معلق در هوای خطرناکی را منتشر کند که منجر به خرابی پمپ خلاء شود. یا حتی یک رویداد احتراق، بسته به ترکیب(های) شیمیایی. بنابراین، سیستم تصفیه هوای صنعتی باید این مواد مضر را حذف کند تا تجهیزات به کار خود ادامه دهند. در این سناریو، یک تله متراکم کننده بخار برای اطمینان از متراکم شدن بخارات مخرب و حذف موثر آنها استفاده می شود.

  • حذف آلاینده ها برای تصفیه هوا و جریان گاز

جداسازی آلاینده ها

فیلتراسیون صنعتی در کاربردهای تولید صنعتی از جمله انتقال پنوماتیک، تولید مواد افزودنی و جمع آوری گازهای دفن زباله ضروری است. این کمک می کند تا هوا و گاز را از آلاینده ها در طول عملیات دور نگه دارد و به اطمینان از خلوص خروجی های فرآیند بیانجامد.

فیلتر هوا و گاز باید کامل و قابل اندازه گیری باشد تا از حذف آلاینده های مضر یا نامطلوب اطمینان حاصل شود. خروجی های بسیاری از فرآیندها در تولید صنعتی باید تمیز و خالص باشند. هر گونه تغییر جزئی در سطح آلاینده می تواند منجر به محصولات غیرقابل استفاده شود.

یکی از مسائل رایجی که هنگام تولید قطعات پلاستیکی رخ می دهد، ظاهر شدن ذرات گرد و غبار در محصول نهایی است. از طریق فرآیندی به نام انتقال پنوماتیک، یک دمنده از هوای تحت فشار استفاده می کند تا گلوله ها یا پودرهای پلاستیکی خام را از سطل ذخیره سازی به قطعه ای از تجهیزات تولیدی مانند دستگاه قالب گیری تزریقی منتقل کند. دمنده هوای محیط را از محیط اطراف به داخل می کشد و سپس آن را فشرده می کند تا مواد پلاستیکی خام را از طریق لوله های انتقال فشار دهد. اغلب اوقات، ذرات گرد و غبار موجود در هوای ورودی می تواند منجر به رد شدن کل دسته ها شود. در این کاربرد از فیلتر هوای ورودی یا ترکیبی از فیلترها برای محافظت از دمنده فشار استفاده می شود.

  • حفاظت از پرسنل و محیط کار

محافظت از پرسنل

یک مطالعه اخیرا به این نتیجه رسید که کیفیت هوا بیشترین تأثیر را بر رفاه کلی کارکنان دارد. طبق گزارشی که توسط کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده و موسسه ملی بهداشت منتشر شده است، آلودگی شدید هوا می تواند بهره وری و تولید را کاهش دهد. صنایع با کیفیت هوای پاک‌تر، سطح بهره‌وری بالاتری از کارگران خود داشتند. بنابراین، نصب سیستم های تصفیه صنعتی مناسب نه تنها برای حفاظت از تجهیزات ضروری است، بلکه برای ایمنی و بهره وری کارکنان نیز ضروری است.

به عنوان مثال، غبار روغن می تواند از پمپ های خلاء روغن کاری شده که در طبقه تولید کار می کنند فرار کند. حتی با وجود یک جداکننده داخلی که توسط پمپ خلاء OEM ارائه می شود. تحت شرایط خاص، یک پمپ خلاء مهر و موم شده روغن ممکن است تخلیه اضافی غبار روغن را از طریق درگاه اگزوز آزاد کند. این غبار می تواند باعث ایجاد بوهای نامطبوع شده و روغن های تخلیه شده می توانند سطوح لغزنده و خطرات جدی برای سلامتی ایجاد کنند. علاوه بر ایجاد یک محیط کاری ناخوشایند و ناایمن، انتشار بیش از حد غبار روغن می تواند بر خلوص خود تأسیسات تأثیر بگذارد و باعث آلودگی مواد خام و محصولات خروجی شود.

در این سناریو، از یک حذف کننده غبار روغن جلا یا فیلتر کربن فعال جاذب می توان برای جذب این آلودگی از درگاه های اگزوز استفاده کرد و محیط کار را ایمن و تمیز نگه داشت.

  • جداسازی و ایزوله کردن محصول نهایی از جریان هوا

بسیاری از فرآیندهای تولید خلاء نیاز به جداسازی بسیار کارآمد جامدات، مایعات و بخارات دارند. این نه تنها برای حفظ عملکرد صحیح سیستم ها، بلکه برای گرفتن خروجی های فرآیند ارزشمند و به حداقل رساندن ضایعات است. این را می توان با استفاده از محصولات یا سیستم های تخصصی فیلتراسیون و جداسازی که محصول را از جریان هوا-گاز در شرایط خلاء جدا می کند، انجام داد.

این سیستم های ویژه برای جداسازی بخارات، سیالات یا جامدات خاص از جریان هوای منتقل شده از فرآیند تولید استفاده می شوند.

برای صنایع خاص، این بخش کلیدی از فرآیند تولید است. به عنوان مثال، تولیدکنندگان اسانس باید با دقت ترکیبات شیمیایی خاص را در خلاء استخراج و جداسازی کنند تا یک محصول قابل استفاده ایجاد کنند.

برای این نوع پردازش به جداکننده های تخصصی تله سرد خلاء نیاز است. تله سرد از یک محیط سرد مانند نیتروژن مایع برای ایجاد یک سطح بسیار سرد استفاده می کند که در آن بخارات اسانس تحت شرایط خلاء می توانند به شکل مایع متراکم شوند. خواص فیزیکی ترکیب ها و حجم محصولی که قرار است جدا شود به طور قابل توجهی بر طراحی سیستم تاثیر می گذارد.

جداسازی و ایزوله محصول نهایی

2-کاربردهای رایج فیلتر هوای صنعتی

در حالی که تقریباً همه صنایع می توانند از سیستم های فیلتراسیون بهره مند شوند، در زیر برخی از رایج ترین کاربردها آورده شده است:

  • سیستم های خلاء و هوای فشرده پزشکی، دارویی و دندانپزشکی.
  • حذف غبار روغن از اگزوز یا تخلیه پمپ های خلاء.
  • حذف غبار روغن از دریچه های تجهیزات دوار: توربین ها، کمپرسورها، سیستم های روغن روان کننده، محافظ های کوپلینگ و گیربکس ها
  • تهویه میل لنگ: با جذب بخارات غبار روغن ایجاد شده توسط موتورهای رفت و برگشتی و مجموعه ژنراتور از محیط اطراف محافظت کنید.
  • فرآیندهای صنعتی با استفاده از پمپ های خلاء و دمنده ها: انتقال پنوماتیک، تصفیه فاضلاب، گاز زدایی فولاد، رسوب بخار شیمیایی (CVD)، مسیریابی CNC.
  • تنفس مخزن هیدرولیک

3-نتیجه

سیستم‌های تصفیه هوای صنعتی برای جذب آلاینده‌های رایج ضروری هستند، بنابراین به اطمینان از یکپارچگی و ایمنی محصول در محیط‌های تولید کمک می‌کنند. سیستم های فیلتراسیون نیز برای محافظت از تجهیزات فرآیند و به حداکثر رساندن زمان و عملکرد ضروری هستن

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *